Bölüm Öğrencimizin Mini Drone Yarışmasındaki Başarısı

Ortadoğu Teknik Üniversitesinde 2. si düzenlenen uluslararası “MathWorks Mini Drone Competition – Turkey 2023” yarışmasına  bölüm öğrencimiz Mert Gedik ve ekip arkadaşı mühendislik fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisi Burak Gökmen' den oluşan "Kuzu Kuzu" takımı katılmıştır. Kuzu Kuzu takımı yarışmanın ilk etabı olan simulasyon aşamasını başarıyla tamamlayarak  finalist olmaya hak kazanmış, matlab ortamında gerçekleştirilen görüntü işlemeye dayalı olan yarışmada parrot minidrone üzerine yüklenen kod ile otonom parkur takibi başarıyla gerçekleştirip birinci olmuştur.

Yarışmanın ilk aşamasında MATLAB/SIMULINK’te hazırlanmış olan modelin “Mambo” platformundaki simülasyon başarısına bakılarak eleme yapılmıştır. Final aşamasında ise ilk aşamada geliştirilen SIMULINK modeli “Parrot Mini Drone Mambo” aracına yüklenerek görüntü işleme tabanlı yarışma düzenlenmiştir.

Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.