Mühendis Adayı Öğrencilerimiz için Bölüm Başkanımızın Mesajı

Sevgili Elektrik-Elektronik Mühendis Adayı Öğrencilerim;

 

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü bu yıl 5. mezunlarını vermiştir. Bölümümüz her ne kadar genç bir bölüm gibi görünse de 1976 yılından bu yana ülkemizde Elektrik-Elektronik alanında 4 yıllık lisans eğitimi veren ve 2010 yılında kapatılan Teknik Eğitim Fakültesinin eğitim kadrosu ve laboratuvar alt yapısının üzerine kurulmuştur.

Bölümümüzde 15 eğitim laboratuvarının yanı sıra Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı ve Kalkınma Bakanlığı projeleri ile kurulmuş Biyomedikal Görüntüleme ve Tanı Laboratuvarı olmak üzere 2 araştırma laboratuvarımız bulunmaktadır.

Eğitim kadromuz; 8 Profesör, 3 Doçent, 6 Dr. Öğretim Üyesi ve 9 Araştırma Görevlisi olmak üzere 26 öğretim elemanından oluşmaktadır.

Değerli öğrenci arkadaşlarım, Teknoloji Fakültelerinin hedefi tasarlayabilmenin yansıra üst düzeyde uygulayabilme becerilerine sahip mühendis yetiştirmektir. Bizler iyi bir tıp eğitiminin hastanede, hukuk eğitiminin adliyede kazanıldığı gibi mühendis adayının endüstrinin içinde yetişmesi gerektiği inancındayız. Bu nedenle 2 adet 36 iş günlük stajın yanı sıra işyeri eğitimi adı altında 7. dönem boyunca öğrencilerimizi intörn mühendis olarak endüstriye göndermekteyiz. Yaz stajı ile birlikte yaklaşık 8 ay ilgi alanlarındaki işyerlerinde çalışan öğrencilerimiz, 8. dönemde alanları ile ilgili çok geniş perspektifte açılan seçmeli derslerden 6 farklı ders aldıktan sonra mezun olmaktadır. Staj ve işyeri eğitimi süresince öğrencilerimizin sosyal güvenlik hakları güvence altındadır.

Teknoloji Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları ile diğer Mühendislik Fakülteleri mezunları arasında hiçbir fark yoktur. Bölümümüzde halen 520 lisans, 165 yüksek lisans ve 38 doktora öğrencisi eğitim görmektedir.

Ülkemizde Teknoloji Fakültelerinin öncülüğünü yaptığı Endüstride Mühendislik Eğitimi yaklaşımının dünyadaki uygulamaları gittikçe artmaktadır. İngiltere’de Sheffield, Liverpool, Cardiff, Nottingham, Birmingham Üniversiteleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği adaylarının 1 veya 2 dönemlik eğitimlerini endüstride vermektedir.

Endüstrideki eğitim paydaşlarımız ve öğrencilerimizin intörn mühendislik uygulaması hakkındaki görüşleri oldukça olumludur. Öğrencilerimizin önemli bir kısmı bu firmalarda mezuniyet sonrası çalışmaya devam etmektedir.

2019 YGS sıralamalarına göre Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi devlet ve vakıf üniversitelerine ait yaklaşık 70 programda verilmektedir. Devlet üniversiteleri içindeki yerimiz 15. sıradadır. Ülkemizde her yıl 10.000 öğrencinin kayıt olduğu Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden yaklaşık 1300. öğrenci bölümümüze gelmektedir. Teknoloji Fakülteleri içinde de bölümümüz 1. sırada öğrenci almaktadır.

Tercih dönemi boyunca tüm sorularınız için bizlere eem.teknoloji@marmara.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Prof. Dr. A. Fevzi Baba

Bölüm Başkanı             

                                                          

HIZLI ERİŞİM